HTML

bangkok hilton

Friss topikok

  • bèla: lesz meg itt bejegyzes, vagy csak a kepeket figyeljuk? (2009.04.01. 11:22) we SELECT ALL - sooner or later - we DELETE ALL
  • _karmapolice_: @vl: máshol sem... akkor inkább facebook/twitter. (2009.03.19. 17:47) Zarojelben
  • máty: @gordon: én mindenesetre láttam KV-t eltűnni a szemem elől a reptéren / igaz, azóta képeket is app... (2009.03.17. 15:31) Out of Bangkok - Ayutthaya
  • máty: kicsit leálltatok a híradással... kíváncsian várjuk a folytatást... kicsit már itt is süt a nap de... (2009.03.10. 18:44) Bangkok es a bangkokiak - szerintunk
  • Sárim: Hello, fiatalok!:-) Velünk semmi nincs. És ti?Sehogy? Puszik linyókata & Sári (2009.03.09. 21:53) Helo Sun

Linkblog

Archívum

Helo Sun

2009.03.05. 16:18 veron

A tervezett 3 nap Bangkok helyett, ugy tunik egy kicsit tovabb maradunk, mert hiaba irta minden utikonyv meg forumozo azt, hogy eleg erre a varosra 2-3 nap, mi egyszeruen nem birunk betelni vele.

Mar a repuloteren teljesen magavla ragadott minket, nagyon fura erzes volt, hogy ahogy kileptunk az utcara megcsapott minket az a meleg es paras levego, ami a 2 plusz 9 oras repulout utan nagyon feludito volt. Rogton, meg ott a repteren at is vettuk a szandalunkat, Zoli meg a rovidgatyajat is magara kapta, es beindultunk Bangkokba. Szerencsere talaltunk egy buszt, ami nehany Bathert behozott minket, es gondoltuk, ha mar itt vagyunk, rogton ki is probalunk valamilyen szpesol kajat, ettunk valami mini tesztat 9 bathert (7-tel kell szorozni, tehat 56 ft-ert), bar akkor meg nem sejtettuk, hogy izeket illetoen az csak a kezdet.

Innen tovabbindultunk a szallasra, a hires-neves Khao San Road-ra (itt szallt meg Leonardo is a Part-ban, persze mi nem azert vagyunk itt, hanem mert ez egy eleg olcso hely, es olyan tipikus turista hely, kb Siofok, de nekunk elsore teljesen megfelel, konnyen elerheto, es a varos kozpontjaban van). Miutan vegre megerkeztunk a szallasra, persze hadd ne mondjam totttal izzadtan a bazi nagy hatizsak plusz 100 fok es a 12 oras repulout utan, beleptunk a szobaba es nem hittunk a szemunknek:tv, meleg zuhany, normal wc eeeees legkondi (amit bar en nem szeretek, de itt nagyon jol jon)

Masnap megterveztuk utunkat, hogy letudjuk a kotelezo koroket, vagyi az alap latvanyossagokat, mint a Kiralyi Palotat meg a Fekvo Buddhat, meg a korulotte levo templomokat, idoben el is indultunk, terkep, utikonyv, viz, ahogy kell. (bar epphogy abbahagytuk a reggelit, es elindultunk, Zolit megcsapta a fennseges Pad Thai teszta illata es tuzo napon benyomott egy nagy adagot, termeszetesen csili szosszal, ugyhogy izzadt is rendesen. Aztan besetaltunk a legtipppikusabb turista szivatoba, megallitott minket egy ficko, kerdezte, hova megyunk, mi mondtuk ide es ode erre o javasolta, hogy nezzuk meg a Big meg a Lucky meg a Black Buddhat, mert ma valamilyen Government Free nap van, es hogy csak ma ingyenesek, es hogy a tuk-tuk elvisz minket 20 bathert mindharom helyre (ami nagyon jo penz kettonkre, mert altalabn egy busz jegy annyi). Nme nagyon akartuk lehinni, meg igazabol alig lehet erteni a thai angolt, de gondoltuk nagy baj nem lehet, legalabb tok olcson tuk-tuk-ozunk egy kicsit. El is vitt minket 2 szuper helyre, lattunk egy 35 meter magas nagy buddhat, ahol ez emberek cernatekerccsel a fejukon ultek, meg vitt meg ide-oda, majd vegul elvitt egy ekszerboltba, ahol mondta, ha vasarolunk, o kap valamilyen kupont, meg aztan elvitt egy utazasi irodab is, meg valami szabohoz is el akart vinni minket, de mi mondtuk nem ebben allapodtunk meg, hanme hogy elvisz meg valamilyen templomhoz is, majd erre persze tok ideges lett, elkezdett uvolteni, hogy Get out!, es kitett minket valami kurva forgalmas utca kellos kozepen, de en azt mondom, megerte a fuvar, ingyen tuk-tuk-oztunk egy csomot.

A mai nap elvileg az utolso napunk lett volna itt, de tegnap meghosszabitottuk a szallasunkat hetfoig, mert amit ezer eve tervezunk, hogy megnezunk, a Kiralyi Palotat es kornyeket, meg megnezzuk az uszopiacot, termeszetesen ma sem sikerult, mert reggel elindultunk a palyaudvarra, hogy megerdeklodjuk a jegyeket, amivel majd eszakra utazunk a dzsungelbe (ugye, anita), de az mar eleve fel nap volt, mire sikerult megtudnunk, hogy melyik busz megy oda, majd az is fel nap volt, mire megmutattak nekunk a jo iranyt. Es nem mi vagyunk a benak, hanem egyszeruen itt vagy mindenki be van idomitva, hogy a turistaknak ne mondjak meg a buszokat, hogy hasznaljak a taxit vagy a tuk-tuk-ot vagy tenyleg ennyire fogyi mindenki, hogy nemk ismeri a jaratokat, amit persze nem hiszunk, de mindegy. A palyaudvaron vegre talaltunk normalis Tourist Info-t, akik nem mindenfele irgalmatlan draga elore befizetett uatakat ajanlgatott nekunk, (mert ugyebar nekunk a napi koltesunk maximum 500 baht lehet, es azok az utak, amiket azok a lehuzo irodak ajanlanak, kb 2000 bahtosak fejenkent, es mondjuk csak a buszjegy), hanem tok jol elmondtak a jaratokat, melyik vonat mikor es hova megy, mennyibe kerul, stb. Ugyhogy vegul ottragadtunk a vonatallomason, ott is ebedeltunk a nagyon viccesen kinezo etkezoben a helyiekkel, sot palyaudvaron levo az infopultos lany felajanlotta, hogy lefenymasolhatjuk a kis fuzetet, amiben egy csomo tok jo info volt a varosokrol meg hogy hogyan jutunk oda, elszaladtunk gyorsan lefenymasolni, de ott az nem olyan egszeru, hogy bezaladsz egy kopi generalba, azt csa, eliranyitott minket egy gyogyszertarba, ami olyan volt, mint egy nagy raktar, ott volt is valami rozoga gep, de az elado fiu rohogve mutatta, hogy amit lefenymasolt, az rogton le is jon a papirrol. Ugyhogy visszavittuk a lanynak a fuzetet, es mivel mar 6 ora volt, ugy dontottunk metrozunk meg megnezzuk milyen a skytrain, ami egesz bangkok felett jar, es bar mar sotetedett, attol fuggetlenul hihhhheteteln fantasztikus volt, es most lattuk csak, hogy ez a Bangkok mekkora nagy, es milyen nagy felhokarcolok vannak, mellette meg ott omladoznak a haza.

Osszesegeben mindekettonknek nagyon bejon ez a hely, egyaltalan nem mocskos, egesz nap papucsban voltam, Zoli szandalban, es tok feher maradt a labfejunk, az emberek nagyon kedvesek, bar teny, alig lehet erteni, amit mondanak, a kaja az nagyon nagyon finom, egyaltalan nem draga, es meg ez a nagy hoseg is kibirhato. Ja, es ettunk mar az utcarol, meg fura husokat is kibrobaltunk, es semmi fosas.

5 komment

Címkék: bangkok thaifold

A bejegyzés trackback címe:

https://madeinthailand.blog.hu/api/trackback/id/tr99983463

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

verespalne 2009.03.07. 02:44:03

kedves vera,
először is HELO SUN (ezt nem hagyhattam ki)
de hogy
ha elolvastad volna fejős éva kittttttttűnő könyvét,a bangkok tranzit, tudtad volna eleve mily fontos a skytrain.
bangkok nagyon nagy! nagyobb mind a dzsungel, higyj nekem.
ennyit szerettem volna mondani,
puszi zolinak is
ósdi anilla

.:wendy:. 2009.03.07. 10:51:02

jaj verocskám
sírok, olyan kedvesek vagytok
a fénymásolós sztori fantörpikus

garamt 2009.03.07. 18:50:49

engem ezek az izzadós meg mocskos témák érdekelnek :D

máty 2009.03.08. 10:52:44

irigylem a terszos reggeliket
miközben a szociális érzékenység is ott van szellemesen
meg a szagokat is érezni
alig várom az újabb részeket
de mi az tuktuk?

Sárim 2009.03.09. 21:53:00

Hello, fiatalok!:-)

Velünk semmi nincs.
És ti?Sehogy?


Puszik
linyókata & Sári
süti beállítások módosítása